Garderoba z drzwiami przesuwnymi

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Wówczas nie tylko szansa na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, lecz też na zmianę naszych nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz wzięcia ze zdrowia, jakie przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią prawdziwą bombę witaminową. Służą nam one ludziach składników koniecznych do zdrowego funkcjonowania organizmu. Polacy zawsze jednak są chęć do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Stąd naprawdę wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie stanowią jeszcze jedną z pierwszych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie dużo lekkostrawne niż mięso i nabiał. Mniej zalegają w związku pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie robią one wywiadów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest wtedy mocniejsza i łagodniejsza dla własnego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nic nie jest skomplikowane, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że zrobimy je niezwykle szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z których zamierzamy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu kilku minut mamy dobry i odżywczy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą bogate i ciepłe dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najodpowiedniejszym sposobem, aby uzyskać upragnioną sylwetkę, jest doświadczenie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że może być ona o wiele smaczniejsza z tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co dużo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być mistrzem kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To dopiero z nas chce, z jakich składników stworzymy naszą smaczną i dużą sałatkę.